Solana üzerinde piyasa sürülen ve kısa sürede trend olan Bonk (BONK), Türk yatırımcılar arasında popülerliğini sürdürüyor. Geçen haftalarında trend ismi Dogecoin, bu haftanın arama verilerinde ilk 10 dışında kaldı.
Dogecoin liste dışında, Türk yatırımcılar Bonk ve bu coin’leri arıyor
Coingecko’dan elden edilen, haftanın en çok aranan kripto para birimlerinin Pi Network (PI) ve Bonk (BONK) olduğunu gösteriyor. Özellikle Pi Network, son haftalarda kripto piyasasının en aktif projesiydi. En son gelişme, Huobi’nin uzun süredir beklenen PI token listeleme hamlesi.
Yüklü para çekme talepleri nedeniyle endişelere neden olan Huobi, 29 Aralık’ta PI/USDT çiftini listelediğini duyurdu. Listelenmesinden günler sonra Pi token, Huobi’nin yatırım ürünü Huobi Earn’e eklendi. PI token’in kısa sürede trendlere ulaşmasının sebebi, 4 Ocak’ta Huobi’nin kullanıcıların Pi üzerinden yıllık %50’ye varan getiri kazanabilecekleri Earn programı olabilir.

Coingecko verilerine göre, geçen haftadan bu yana en çok aranan kriptolar arasında Star Atlas (ATLAS) ve Napoli Fan Token gibi sürpriz isimler yer alıyor. Star Atlas, 2021’de oldukça yüksek beklentilere sebep olan metaverse oyunu bir dizi fragman ve ekran görüntüsü yayınlamıştı. Fakat, Solana’nın çöküşüyle gölgede kalan proje, şimdilik oyun hakkında ilerleme kaydedemiyor. Coingecko verileri, Türk yatırımcıları bu projelerle birlikte Shiba Inu ve Terra Luna gibi hareketleri projeleri aradığını gösteriyor:
- Pi Network (PI)
- Bonk (BONK)
- Star Atlas (ATLAS)
- Napoli Fan Token (NAP)
- ShibaSwap (BONE)
- Solana 8SOL)
- Terra Classic (LUNC)
- Hiveterminal (HVN)
- Shiba Inu (SHIB)
- Terra (LUNA)
Bonk (BONK), küresel ölçekte popülerliğini sürdürüyor
Bu hafta, Shiba Inu’dan ilham alan meme coin Bonk (BONK), alıcıların Solana’nın ağır destekçileri olan FTX ve Alameda araştırmasının çöküşünden sonra büyük ölçüde azalan SOL/USDT’ye olan ilgisini yeniden canlandırdı. BONK’a olan ilgi, projenin 56 trilyon token arzının yaklaşık %50’sini kullanıcılarına airdrop olarak dağıtmasının ardından önemli ölçüde arttı. Toplam BONK tokenlerin %20’si de Solana NFT koleksiyonlarına airdrop yoluyla dağıtıldı.
CoinGecko’dan alınan veriler, BONK’un ilk olarak 29 Aralık’ta işlem görmeye hazır olduğunu gösteriyor, aynı gün Solana 8 doları gördü. Meme coin, lansmanından kısa bir süre sonra 0,000000086142 dolara düştü, ancak daha sonra 0,00000127 dolara kadar tırmandı.

Bu arada, bahsetmeye değer bir gelişmede, Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, 30 Aralık’ta Solana’nın parlak bir geleceği ve samimi geliştiricileri olduğunu tweetledi. Bu da hem Solana hem de BONK’un küresel trendlere ulaşmasının arkasındaki nedenlerden biriydi.

Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere Buterin, Solana hakkında kısa süre önce şunları söyledi:
Bazı akıllı insanlar bana Solana’da ciddi, akıllı bir geliştirici topluluğu olduğunu ve insanların o korkunç fırsatçı parasını alıp götürdüklerine göre, chain’in parlak bir geleceği olduğunu söylüyor. Dışarıdan bir şey söylemek benim için zor ama umarım topluluk gelişmek için adil bir şans yakalar.